2019-11-14 12:02:20• hírek • Bede Emőke

Fémbegyűjtő telepeken is razziáztak a rendőrök

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált nagyszabású akció során a Európai Unió országainak hatóságai november 13. és 14. között fokozott ellenőrzést tartanak.

Az akció célja elsősorban a személyszállító vonatok rendőri ellenőrzése, az utasok és a kalauzok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, felszámolása (fokozott figyelmet fordítva a közfeladatot ellátó erőszak elkövetésének megelőzésére és megakadályozására), az illegális migráció és ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények elleni hatékony fellépésre, illetve a vasúti kocsikat rongáló cselekmények megelőzésére, felderítésére.


Az ellenőrzés kiterjed továbbá a fémlopások megelőzésére is: ennek jegyében a rendőrség emberei az ócskavasgyűjtő telepeket is átvizsgálták illegális forrásokból származó „kincsek” után kutatva.


A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség 20 vasúti, közrendészeti és közlekedési rendőrrel csatlakozott az akcióhoz. A szerdai nap végére sikerült 6 céget, 8 személyvonatot, 1 tehervonatot, 19 gépjárművet ellenőriztek, az ezek esetében tapasztalt jogsértések miatt pedig 5 pénzbírságot szabtak ki kb. 1300 lej értékben.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: